tiistai 25. syyskuuta 2018

Tutustu huolellisesti Hiusalansopimukseen. Blogi tehtävä

http://www.pam.fi/


Linkki kopioitu netistä. 


1.Poimi työehtosopimuksesta mielestäsi 3 keskisintä osa-aluetta ja perustele valintasi,miksi valitsit namä TOP 3 listallesi 


1.1 Palkan määrä ja koska maksetaa sekä tuleeko 2x kk

1.2 vuosiloma

1.3 irtisanominen

Palkka on ensimmäinen johon kiinnitän huomiota ja miten maksetaan,sekä onko kerran kuussa vai 2x kk. Ihanteellinen olisi jos palkka tulisi 2x kk.
Vuosilomasta on tärkeää tietää, miten se lasketaan ja mitkä lomapäivät ovat oikeutettuja työnteijälle. Sekä jos tällä alalla on talvilomaa.
Irtisanomisaika on hyvä myös tiedostaa  työsopimusta tehdessäni.



3. Minun tulee sopia työnantajan kanssa palkan määrästä ja sen maksusta jos on jotain etuuksia,niin myös ne mainittaisi  työsopimuksessa. Liiton maksu peritään suoraan palkasta. Vaitinolovelvollisuus se on varmaan eri lappu joka myös allekirjoitetaan työsopimusta tehden.


5. Aluksi on hieman pieni palkka, mutta kun valmistuu,niin ihan hyvin se sitten nousee ylöspäin. En oikeen osannut tulkita tuosta että mitä nuo l ja ll palkkaluokat tarkottivat muuta kun että pääkaupunkiseudulla on paljon isommat palkkatulot kun tällaisessa pienessä Salossa. Palkan määrä on kait suhteutettu siihen, missä tekee töitä. Tämä mun mielestä pitäs olla sitten ihan sama raha jokapaikassa, vaikka olisi sitten pääkaupunkiseudulla tai ei.   Kuva haettu kuvahaku googlesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VIIMEINEN PERMIS NÄYTTÖ 7.5.2020

Permis Näyttö 7.5.2020  Alotus hänellä oli luonnonkiharat hiukset ja hius oli aika kovaa ja karhea. haastattelin häntä, että onko toive...